Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
Ο μικρός βράχος με την μεγάλη ιστορία

Η Μονεμβασία βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Πελοποννήσου, στο Νομό Λακωνίας. Αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό παγκοσμίως. Περιδιαβαίνοντας κανείς την ιστορική καστροπολιτεία, αντιλαμβάνεται άμεσα τη διαχρονία του τόπου, καθώς αντικρίζει πολλά ετερόκλητα στοιχεία, σημάδια που έχουν αφήσει σε αυτή διάφοροι λαοί στο πέρασμα των αιώνων.

Η γεωγραφική της θέση αποτέλεσε τον σημαντικότερο παράγοντα, ώστε κατά την Βυζαντινή περίοδο να αναπτυχθεί και να εδραιωθεί ως μια από τις σημαντικότερες πύλες σύνδεσης της Ανατολής με την Ευρώπη. Σε αυτόν τον στρατηγικής σημασίας για το Βυζάντιο τόπο διαμορφώθηκε μια κοινωνία που ανέδειξε ενεργούς πολίτες, σπουδαίους διανοητές και επιτυχημένους εμπόρους.

Ο επισκέπτης της Μονεμβασίας βιώνει την μοναδική εμπειρία ενός ταξιδιού μέσα στο χρόνο. Βιώνει ταυτόχρονα και μια γαστρονομική εμπειρία, καθώς το καλό φαγητό είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού της περιοχής. Αυτός ο τόπος με την άγρια ομορφιά κρύβει υπέροχες παραδοσιακές γεύσεις, αποτέλεσμα, κυρίως, της ζύμωσης τόσων διαφορετικών πολιτισμών.

ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΥΣΗ

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ

Ο παππούς μας, ο Νίκος, είχε μεγάλη αγάπη για το καλό φαγητό. Μεγαλώνοντας σε ένα μικρό χωριό, τον Γέρακα, έμαθε από τους αγρότες γονείς του να εκτιμά όσα προσφέρει η φύση. Επίσης, από μικρός είχε τη συνήθεια να αναζητά την αιτία της νοστιμιάς των φαγητών που έφτιαχναν οι γυναίκες στις γειτονιές του μικρού χωριού. Οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι παρέες και οι φιλίες ήταν ο οδηγός του για να δημιουργήσει μαζί με τον γιό του, Δημήτρη, την ταβέρνα τους στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Ο παππούς μας συνήθιζε να λέει πως για αυτόν: «Κάθε πιάτο είναι ένα ξεχωριστό δημιούργημα και κάθε πελάτης μια ξεχωριστή ύπαρξη» .

Αυτή είναι και για όλη την οικογένειά μας η φιλοσοφία και ο θεμέλιος λίθος της δράσης μας. Μεγαλώνοντας δίπλα σε έναν άνθρωπο που νοιαζόταν για τις πρώτες ύλες και αναζητούσε τη νοστιμιά των φαγητών, μάθαμε να δημιουργούμε προϊόντα που πλημμυρίζουν το οικογενειακό τραπέζι με γεύσεις και συναισθήματα, σαν να είναι κάθε μέρα γιορτή.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ο Δημήτρης Ανδρομιδάς, μαζί με τη γυναίκα του Ελένη Τσαβαλά, ίδρυσαν το 1981 την δική τους επιχείρηση· ένα κρεοπωλείο στη Μονεμβασία.

Το όραμά τους ήταν να ενσωματώσουν στα προϊόντα τους την ιστορία, την παράδοση και τη γεύση, όπως ακριβώς την βίωσαν γενιές και γενιές. Η παραγωγή του περίφημου πλέον λουκάνικου Μονεμβασίας και του παραδοσιακού σύγλινου Μονεμβασίας ήταν τα πρώτα παρασκευάσματα, που εκτόξευσαν την επιχείρηση στην τοπική αγορά.

Το 1989 η επιχείρηση μετατρέπεται σε εταιρεία, με τη σταδιακή συμμετοχή σε αυτή της τρίτης γενιάς της οικογένειας, της Σοφίας και του Νίκου. Έτσι, σε μια εποχή που οι παραγωγές των μικρών τοπικών επιχειρήσεων απευθύνονταν κυρίως στο στενό γεωγραφικό χώρο όπου δραστηριοποιούνταν, οραματίζεται και σχεδιάζει το άνοιγμα σε ευρύτερες αγορές.

Το 1998 ιδρύεται το πρώτο εργαστήριο παραγωγής και τυποποίησης κρεατοσκευασμάτων, οπότε και η παραγωγή επεκτείνεται σε νέα προϊόντα.

Το 2007, το εργαστήριο , εκσυγχρονίζεται και εγκαθιστά ειδικά συστήματα διασφάλισης ποιότητας, δίνοντας έτσι στην εταιρεία το πλεονέκτημα να προωθήσει τα προϊόντα της, που είναι έτοιμα να ταξιδέψουν παντού και να τοποθετηθούν σε μεγάλες αγορές.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΕΥΣΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Έχοντας διανύσει πορεία πολλών χρόνων και κρατώντας πάντοτε ζωντανό το όραμα του παππού Νίκου, “ξεχωριστά προϊόντα για ξεχωριστούς ανθρώπους”, η εταιρεία μας συνεχίζει να δημιουργεί προϊόντα, που καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες όλων αυτών που επιθυμούν να τρέφονται με ποιοτικά τρόφιμα από επιλεγμένες πρώτες ύλες.

Η παραγωγή προϊόντων κρέατος είναι ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς πρέπει να εξασφαλίζονται και να τηρούνται αυστηρά οι συνθήκες που επιτρέπουν την παραγωγή ασφαλών προϊόντων σταθερής ποιότητας. Οι εγκαταστάσεις μας, στις οποίες γίνεται η παραγωγή και η τυποποίηση των προϊόντων μας, είναι σύγχρονες και όλες οι διαδικασίες είναι πιστοποιημένες από τον φορέα RTA, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διασφάλισης ποιότητας ISO 22000:2005 και ISO 9000:2015.